Fitopatoloji alanında yapılan çalışmaları yayınlamak.
Fitopatoloji konusunda özgün araştırma makaleleri dergide yayınlanmak üzere değerlendirmeye alınır.
THE JOURNAL OF TURKISH PHYTOPATHOLOGY
an International Journal of the Turkish Phytopathological Society
ISSN 0378 - 8024
www.fitopatoloji.org.tr
YAYIN HAZIRLAMA İLKELERİ
Makale yükleme sırasında size sunulan “Kapak sayfası” eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır (detaylar kapak sayfasında belirtilmiştir). Yine yükleme sırasında sunulan “Telif formu” eksiksiz doldurulmalı, imzalanmalı ve sisteme yüklemek için taranmalıdır (makalenin kabul edilmesi durumunda bu belgenin aslı posta yoluyla istenecektir).
Makale hazırlanırken A4 kağıdı formatı kullanılmalı ve her kenardan 3 cm boşluk bırakılmalıdır. Makale içinde tüm yazı fontu Times New Roman (çizelgeler dahil) olmalıdır. Her sayfanın sağ alt köşesine sayfa numarası verilmelidir. Makaledeki her satıra baştan sona devam eden satır numarası konulmalıdır. Çizelgeler de dahil tüm belge 1.5 satır aralıklarla yazılmalıdır. Son hali ile makale, çizelgeler ve şekiller dahil 20 sayfayı geçmemelidir. Bilimsel İsimler normal metin içinde sadece italik, başlık veya alt başlıklarda ise koyu ve italik olarak yazılmalıdır. Yayın başlığı, bölüm başlıkları, alt başlıklar, çizelge üst ve şekil alt yazılarında cins, tür ve author adları tam ve açık olarak yazılmalıdır. Ondalık gösterimlerde “.” (nokta), bindelik ayrımlarda “,” (virgül) kullanılmalıdır (örneğin 21.53 ve 3,456,443). Derece sembolü kullanılmalı ( ° ), üst simge “0” sayısı ya da “o” harfi kullanılmamalıdır. Tüm matematiksel simgelerin başında ve sonunda boşluk bırakılmalı, her birim ile sayı arasına bir boşluk konmalıdır (derece ve % hariç, bu simgeler ve değerleri arasında boşluk olmamalıdır). Birim kısaltmalarında uluslararası geçerliliği olan kısaltmalar kullanılmalıdır (SI standarts, https://physics.nist.gov/cuu/index.html). Çarpma simgesi yerine simge olan × kullanılmalı “x” harfi kullanılmamalıdır. Eksi/çıkarma simgesi yerine simge olan − kullanılmalı “-” karakteri kullanılmamalıdır.
İlk hastalık bildirimi (First Report) dışındaki tüm yayınlar, aşağıda belirtilen esasa uygun olarak hazırlanmalıdır.
Makale ana metni içinde yazarlara ait isim ve adres bilgileri yer almamalıdır. Bu bilgiler yükleme sırasında sistemde yer alan kapak sayfasına işlenmelidir. Ayrıca kapak sayfasında yer alan tüm kısımlar doğru ve açık şekilde doldurulmalıdır.
Makalenin Başlığı 12 pt, kalın, ortalı olacak şekilde, ilk harfler büyük diğerleri küçük olarak yazılmalıdır. “ve” “veya” gibi bağlaçların ilk harfleri küçük olmalıdır. İngilizce makalelerde başlık İngilizce olmalı, öz kısmından önce Türkçe başlık verilmelidir. Türkçe makalelerde başlık Türkçe olmalı, abstract kısmında İngilizce başlık verilmelidir.
ABSTRACT (10 pt, kalın, ortalı)
150 kelimeyi geçmeyecek bir abstract (10 pt, normal, iki yana yaslı, paragraf başı 1 cm girintili) verilmelidir. Bu bölümde, çalışmanın amacı, yöntemler, hangi yıllarda ve nerede yapıldığı ve ulaşılan sonuçlar açık bir biçimde özetlenmelidir. Bu bölümün altında anahtar kelimeler, Keywords: (10 pt, kalın) 4-6 kelime olacak şekilde ve alfabetik sırada verilmelidir (10 pt, normal, sola yaslı, aralarına virgül koyarak).
ÖZ (10 pt, kalın, ortalı)
Bu bölümde öncelikle, ÖZ başlığından sonra, yayının Türkçe başlığı (10 pt, kalın, ortalı, harf büyüklükleri İngilizce başlık ile aynı) İngilizce başlığıyla uyumlu olarak verilmelidir. Bu başlık altında, yine 150 kelimeyi aşmayan Türkçe bir öz (10 pt, normal, iki yana yaslı, paragraf başı 1 cm girintili) verilmelidir. Öz ve Abstract tamamen aynı içeriğe sahip olmalıdır. Öz bölümünün hemen altında Anahtar Kelimeler: (10 pt, kalın) 4-6 adet olacak şekilde Keywords te verilen sıra ile olmalıdır (10 pt, normal, sola yaslı, aralarına virgül koyarak) ve Keywords ile uyumlu olmalıdır.
Keywords ve Anahtar Kelimelerin tamamı küçük harflerle yazılmalıdır (bilimsel isimler hariç). Bilimsel isimler yatık yazılmalıdır.
INTRODUCTION (GİRİŞ) (10 pt, kalın, ortalı)
Bu bölümde, konunun önemi, daha önce bu konu üzerinde yapılan çalışmalar ve onlarda eksik kalan yönler irdelenerek, çalışmanın amacı kısaca verilmelidir (10 pt, normal, iki yana yaslı, paragraf başları 1 cm girintili).
MATERIALS and METHODS (MATERYAL ve YÖNTEM) (10 pt, kalın, ortalı)
Bu bölümde, araştırmada kullanılan materyal ve kullanılan yöntem verilmelidir (10 pt, normal, iki yana yaslı, paragraf başları 1 cm girintili). Bölüm içinde Alt Başlıklar varsa 10 pt, kalın, 1 cm paragraf başı girintili şeklinde yazılmalıdır. Bu başlıklarda kelimelerin ilk harfleri büyük diğer harfleri küçük olmalıdır. İkince dereceden fazla alt başlık kullanılmamalıdır.
RESULTS and DISCUSSION (BULGULAR ve TARTIŞMA) (10 pt, kalın, ortalı)
Araştırma sonuçları mümkün olduğunca kısa ve öz olarak verilmeli ve diğer araştırma sonuçlarıyla karşılaştırılıp, yazarın görüşü kesin bir biçimde ortaya konmalıdır (10 pt, normal, iki yana yaslı, paragraf başları 1 cm girintili). “MATERIALS and METHODS” başlığı altında verilen tüm yöntemlerin sonuçlarına değinilmelidir. Bu bölüm içindeki Alt Başlıklar 10 pt, kalın, 1 cm paragraf başı girintili şeklinde yazılmalıdır. Bu başlıklarda kelimelerin ilk harfleri büyük diğer harfleri küçük olmalıdır. İkince dereceden fazla alt başlık kullanılmamalıdır. Bu kısımın son paragrafı olarak, başlık belirtmeksizin conclusion (sonuç) olarak düzenlenmelidir.
Eğer teşekkür edilecek kurum ya da kişiler var ise ACKNOWLEDGEMENTS (TEŞEKKÜR) (10 pt, kalın, ortalı) başlığı altında verilebilir (10 pt, normal, iki yana yaslı, paragraf başları 1 cm girintili).
LITERATURE CITED (LİTERATÜR LİSTESİ) (10 pt, kalın, ortalı)
Makalede yararlanılan kaynaklar, alfabetik sıraya göre düzenlenmeli ve aşağıda verilen örneklere göre listelenmelidir (9 pt, normal, ilk satır hariç 1 cm askıda, iki yana yaslı). Süreli yayınların adları kullanılırken
https://images.webofknowledge.com/images/help/WOS/T_abrvjt.html
ve
http://cassi.cas.org/search.jsp
adreslerinde yer alan kısaltmalardan yararlanılmalıdır.
Tek Yazarlı Kitap
Karaca, İ. 1966. Sistematik Bitki Hastalıkları (Bakteriyel Hastalıklar). Cilt 1, Ege Üniversitesi Matbaası, Bornova, İzmir,180 s.
Corbaz, R. 1990. Principes de Phytopathologie et de Lutte Contre Les Maladies des Plantes. Presses Polytechniques et Universitaires Romandes, Lausanne, 286 pp.
Agrios, G. 2004. Plant Pathology. 5th ed. Elsevier, Burlington, MA, 250 pp.
İki ya da Daha Çok Yazarlı Kitap
Bora, T. and Özaktan, H. 1998. Bitki Hastalıklarıyla Biyolojik Savaş. Prizma Matbaası. Alsancak, İzmir, 205 s.
Hoffmann, G.M., Nienhaus, F., Schönbeck, F., Weltzien, H.C. and Wilbert, H. 1985. Lehrbuch der Phytomedizine. Verlag Paul Parey, Berlin und Hamburg, 488 pp.
Editörlü Kitapta Kitabın Bir Bölümü
Dik, A.J. and Wubben, J.P. 2004. Epidemiology of Botrytis cinerea Diseases in Greenhouses. Pages 319-333 in: Botrytis: Biology, Pathology and Control. Y. Elad, B. Williamson, P. Tudzynski and N. Delen, eds. Springer-Verlag, Berlin.
Kuc, J. 1990. Immunization for the Control of Plant Disease. Pages 355-373 in: Biological Control of Soil-Borne Plant Pathogens. D. Hornby, ed. CAB International, Wallingford, UK.
Tek Yazarlı Makale
Alvarez, A. 2004. Integrated Approaches for Detection of Plant Pathogenic Bacteria and Diagnosis of Bacterial Diseases. Annu. Rev. Phytopathol. 42:339-366.
Cohen, Y., 1994. Local and Systemic Control of Phytophthora infestansin Tomato Plants by DL-3-aminobutanoic Acids. Phytopathology, 84:55-59.
İki ya da Daha Çok Yazarlı Makale
Porat, R., Weiss, B., Cohen, L., Daus, A., Goren, R. and Droby, S. 1999. Effects of Ethylene and L-methylcyclopropene on the Postharvest Qualities of ‘Shamouti’ Oranges. Postharv. Biol. Technol. 15:155-163.
De Felice, D.V., Solfrizzo, M., De Curtis, F., Lima, G., Visconti, A. and Castoria, R. 2008. Strains of Aureobasidium pullulans can Lower Ochratoxin A Contamination in Wine Grapes. Phytopathology 98:1261-1270.
Bildiri Kitabında Yer Alan Bildiri
Mortensen K. and Makowsky R.M.D 1988. Field Efficacy of Different Concentrations of Colletotrichum gloeosporioides f.sp. malvae as a Herbicide for Round-Leaved Mallow (Malva pusilla). In: Delfosse E.S. (ed.). Proceedings 7th International Symposium on Biological Control of Weeds, Rome 1988, 523-530.
Çolakoğlu, H., Önder, F. and Yıldız, M. 1997. Investigations on the Effects of Potassium on Some Plant Diseases and Pests in Turkey. Regional Workshop on Food Security in the WANA Region, the Essential Need for Balanced Fertilization. May 26-30, 1997, Bornova-İzmir, IOBC/WPRS Bulletin no, 21,9:291-296.
Tez
Hawking, S.W. 1966. Properties of Expanding Universes. Univ. Cambridge, Ph.D. Thesis, UK, 117 pp.
Elektronik Kaynak
Hatch, S. 2001. Students Perception of Online Education. Multimedia CBT Systems. (Web page: http://www.scu.edu.au/schools/sawd/moconf/papers2001/hatch.pdf), (Date accessed: May 2009).
FAO, TUIK gibi anonim olan kaynakların gösterilmesi ise aşağıda belirtilen örneklerde olduğu gibi olmalıdır.
FAO 2014. The State of World Fisheries and Aquaculture. Food and Agriculture Organization of the United Nations. (Web page: http://www.fao.org/3/a-i3720e.pdf), (Date accessed: Jun 2015).
TÜİK 2016. Bitkisel Üretim İstatistikleri. Türkiye İstatistik Kurumu. (Web page: http://www.tuik.gov.tr/), (Date accessed: May 2009).
Yararlanılan Kaynakların Metin İçinde Bildirim Şekli
Yararlanılan kaynaklar metin içinde (Sample, 2014), (Sample and Example, 2017), (Sample et al., 2015), (Sample, 2014; Sample et al., 2015), (Sample, 2014; 2016) verilen örneklerdeki gibi gösterilmelidir. Aynı yerdeki birden fazla atıflarda sıra tarih sırası olmalıdır. Türkçe makalelerde “and” yerine “ve”, “et al.” yerine “ve ark.” kullanılmalıdır.
Şekiller
Makale içinde yer alan her türlü şekil, resim, grafik, harita, fotoğraf ve benzeri materyal “Figure” (Şekil) olarak değerlendirilmeli ve açıklayıcı bilgiler, şekil alt yazısında (8 pt, normal, ilk satır hariç 1 cm askıda, iki yana yaslı) verilmelidir. Şekiller, makale içinde olması gereken yere uygun bir biçimde yerleştirilmeli ve makale metni içinde en az bir kere değinilmelidir (Şekil 1 örneğindeki gibi nokta koymadan). Şekil başlıklarına ardışık olarak numara verilmeli, “Figure 1.” örneğinde olduğu gibi nokta konulmalı ve koyu yazılmalıdır. Şeklin yazısı kalın olmayacak şekilde, sadece cümlenin ilk harfi büyük diğerleri küçük yazılmalıdır (bilimsel isimler hariç), sonuna nokta konulmamalıdır. 3 boyutlu grafiklerin kullanımından kaçınılması gerekmektedir. Şekiller baskıya uygun olacak şekilde yüksek kalitede ve içindeki yazıların şeklin son halinde en az 8 pt olmalıdır.
Çizelgeler
Cetvel ve tablolar “Table” (Çizelge) olarak verilmelidir. Her bir çizelge, makale içinde olması gereken yere uygun şekilde yerleştirilmeli ve makale metni içinde en az bir kere değinilmelidir (Çizelge 1 gibi nokta koymadan). Çizelge üst yazısı: 8 pt, normal, ilk satır hariç 1 cm askıda, iki yana yaslı olmalıdır. Çizelge başlıklarına ardışık olarak numara verilmeli, “Table 1.” örneğinde olduğu gibi nokta konulmalı ve koyu yazılmalıdır. Çizelgenin yazısı kalın olmayacak şekilde, sadece cümlenin ilk harfi büyük diğerleri küçük yazılmalıdır (bilimsel isimler hariç), sonuna nokta konulmamalıdır. Çizelge oluşturulurken yazım programının çizelge/tablo araçlarından yararlanılmalıdır. Çizelgede sadece, veri başlıklarının olduğu satırında üstte ve altta, ayrıca çizelgenin en altında bir çizgi olmalıdır (Çizgiler 1 pt kalınlığında). Başka bir çizgi kullanılmamalıdır. Çizelge içindeki metin 8 pt olmalı, çizelgedeki verilerin başlıkları koyu yapılmalıdır. Bu başlık hücrelerinde yer alan kelimelerin hepsinin ilk harfleri büyük olmalıdır.
The Journal of Turkish Phytopathology dergisi, Türkiye Fitopatoloji Derneği tarafından 1972 yılından beri yayınlanmaktadır. Dergide, Fitopatoloji bilim dalı içinde yer alan konularda yapılmış orijinal araştırmalar ve biyolojik gözlemler yayınlanır. Dergide yayınlanması istenilen makaleler, web sayfasında belirtilen kurallar doğrultusunda hazırlanarak, gerekli diğer belgelerle birlikte DergiPark sistemi üzerinden gönderilmelidir.
Makalelerin değerlendirilmesinde en az iki hakemin görüşü alınmaktadır. Hakemlerin yazarlar ile doğrudan iletişime geçmediği çift yönlü kör hakemlik sisteminin benimsendiği dergiye, makale yüklenirken kişisel bilgilerin ve çalışma detaylarının istendiği bir de kapak sayfası yüklenmektedir. Bu kapak sayfası makalenin künyesi niteliğinde olup makale içinde yer alan yazarları tanımlayan ya da çalışmanın kaynağını ifşa eden özel bilgileri makale içinden ayırmayı amaçlamaktadır. Kabul edilip yayın aşamasına gelen makalelere, bu bilgiler sonradan eklenmektedir. Makalelerde bilgisayar programları kullanılarak intihal kontrolü yapılmakta ve intihal oranının %20’nin altında olması istenmektedir. Makalede etik kural ihlali saptanırsa ve yazarın cevabı yetersiz kalırsa bu durum yazarın kurumuna bildirilir.
Gönderilen makalenin yayınlanma süreci şu şekilde işlemektedir. Baş editör yeni yüklenmiş makaleyi kapsam yönünden inceler ve değerlendirir. Yayınlanabilir kalitede olup olmadığına bakar (Kapsam dışı ve düşük kaliteli makaleler reddedilerek yazarına iade edilir). Baş editör makaleyi ön kontrol yapacak olan personele havale ederek tüm dergi yazım kuralları yönünden incelenmesini sağlar. Bu aşamada gerekirse makale yazarına geri yollanarak makalesini bu kurallara uygun revize etmesi istenir. Şekilsel olarak dergi kurallarına uygun hale getirilen makale konu ile ilgili bir editöre yönlendirilir. Editör konuya hâkim iki hakem belirler ve varsa yazar bilgilerini silerek hakemlere yollar. En az iki hakem görüşü ile kendi düşüncelerini harmanlayarak makalenin yayınlanması için bir kanaat oluşturur. Eğer bu kanaat olumsuz ise makale gerekçe belirtilerek red edilir. Olumlu ise makale yazara yollanır ve hakem ile editörün istediği düzeltmeleri yapması ya da sorularını cevaplaması istenir. Gelen düzeltilmiş makaleyi editör inceleyerek kabul ya da red kararı verir (Bu aşamada makale gözden geçirilmesi için yazara tekrar yollanabilir ya da başka hakemlerin de görüşü alınabilir). Kabul edilen makale düzenleme aşamasına geçirilerek yazarlara ve çalışmaya ait bilgiler eklenir, yazarın son halini görmesi/incelemesi sağlanır. Geliş tarihi dikkate alınarak kabul gören makaleler takip eden sayıda basılır.
Dergi Committee on Publication Ethics (COPE)’de belirtilen bilimsel etik kuralları/politikaları benimser ve okuyucuların, yazarların, hakemlerin, editörlerin de bu kurallara uymasını bekler.
Yazar
Yazarlar Fitopatoloji bilim dalında hazırladıkları özgün araştırma makalelerini dergiye yollamalıdır.
Tüm bilimsel etik kurallara (intihal, sahtecilik, çarpıtma, tekrar yayım, dilimleme, haksız yazarlık konularında) uyması beklenir.
Makalelerini daha önce bir yerde yayınlamamış veya yayınlanması için eş zamanlı olarak başka bir dergiye yollamamış olması gerekmektedir. Ayrıca Telif Hakkı Devir Formunu doldurmalıdır.
Yazarlar yararlanılan her kaynağı kaynakçada kurallarına uygun olarak belirtmeli ve makale içinde atıf yapmalıdır.
Makaleye katkı sağlayan herkesi yazar olarak makaleye yazmalı ve fikren katkısı olmayanları yazar listesine eklememelidir. Daha sonradan yazar sırası değiştirme, ekleme ve çıkarma yapmamalıdır.
Varsa çıkar çatışmalarını nedenleriyle birlikte editöre önceden bildirmelidir.
Makalenin üretilmesinde maddi destek sağlayan TÜBİTAK, DPT, BAP vs. kaynakların belirtilmesi ve gerekli izinlerin ilgili yerlerden alınmasından sorumludur. Ayrıca makale bir tez ürünü ise bu durumu bildirmelidir. Bilimsel toplantılarda sadece özeti basılan çalışmaların da yine bildirilmesinden hükümlüdür.
İstenmesi durumunda makale ham verilerini editöre sağlayabilmeli ve 5 sene bu verileri saklamalıdır.
Kullanılan her türlü yayınlanmamış ve atıf gösterilemeyen veri/ bulgu/ çözüm/ öneri/ fotoğraf/ ölçek/ anketi ayrıca belirtmeli ve kişilerden açıkça izin aldıklarını belirtmeli/belgelemelidir.
Yayın basılıncaya ya da online yayınlanıncaya kadar -her aşamada- gördükleri hataları bildirerek düzelttirmeleri ya da makaleyi geri çekme için detayları editör ile paylaşmalıdır.
İnsan ve hayvan haklarına etik kurallar çerçevesinde yaklaşmalı ve eğer gerekliyse etik kurul raporlarını (söz konusu çalışma için alınmış, tarihi uygun) editöre iletmeli ve makale içinde de yöntem kısmında belirtmelidir.
Hakem
Hakemler sadece uzmanlık alanlarına uygun makaleleri kabul etmelidir.
Din, dil, ırk, cinsiyet, uyruk, siyasi ve ticari konularda yanlı davranmadan tamamıyla objektif ve gizlilik ile makaleyi değerlendirmelidir. İçinde veriler ve orijinal fikirler olmasından dolayı makalenin değerlendirme süreci sonunda saklamadan tamamen yok etmelidir.
Çıkar çatışması ya da birliğini fark etmeleri durumunda editöre bu durumu bildirmeli ve değerlendirmeden çekilmelidir.
Değerlendirmeleri görgü kuralları içinde nazik, yapıcı pozitif bir bilimsel dille aktarmalı ve olumsuz kötü dilden sakınmalıdır. Değerlendirme makaleyi olgunlaştıracak nitelikte olmalıdır.
Tanınan süreler içinde değerlendirmelerini bitirmelidir.
Kimliklerini ifşa edecek herhangi bir yazı yazmamalı, çalıştıkları dosyalarda kendileri belirtir bilgileri silmeleri (dosya özelliklerinden de) ve kimliklerini gizli tutmalıdır.
Editör
Derginin kalitesini arttırmak için uğraşmalı, yazım kurallarını devamlı güncellemeli ve iyileştirmelidir. Okuyucuları, yazarları, hakemleri ve yeni editörleri yazım kuralları ve süreç konusunda bilgilendirmelidir.
Din, dil, ırk, cinsiyet, uyruk, siyasi ve ticari konularda yanlı davranmadan tamamıyla objektif davranarak hiçbir yazara ayrımcılık göstermeden makaleleri değerlendirmeli, olası çıkar çatışmalarını önlemek için önlemler almalıdır.
Etik kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etmeli, etik kuralların çiğnendiği hallerde yazarların cevap haklarını saklı tutmalı, değerlendirmeli, olumsuz değerlendirme durumunda gerekli yerlere bu durumu rapor etmelidir.
Editörler kararlarını tamamen yayıncı ve diğer kişilerden bağımsız olarak, konusu uzmanı hakemlerin dönütlerini de dikkate alarak vermelidir.
Yazarların, hakemlerin ve okuyucuların ihtiyaç duyduğu dergi ve makalelerle ilgili bilgileri sağlamalıdır. Ayrıca yayınlanıncaya kadarki süreçte yazar ve hakemleri bilgilendirmeli, cevap haklarını saklı tutmalıdır.
Yayınlanması konusunda olumlu ya da olumsuz karar verirken makalenin özgün ve dergi kapsamı içinde yer aldığını, geçerli ve güvenilir bir yönteme sahip olduğunu ve bulguların açık ve anlaşılır olduğunu kontrol etmelidir. Ayrıca makale içindeki hata ve tutarsızlıkların düzeltilmesi için yazarları bilgilendirmelidir. Olumsuz durumlarda makalenin red nedenlerini yazarlara gerekçesiyle iletmelidir. Yazarların çalışmalarını tekrar gözden geçirmesini isteyebilir ve düzeltmesi için zaman tanımalıdır.
Çift yönlü hakemlik sisteminin zarar görmemesi için gayret göstermeli ve makalenin zamanında ve tarafsız değerlendirilmesini sağlamalıdır.
Yazarların makalelerinin son durumu hakkındaki sorularına cevap vermelidir.
Akademik görgü kurallarına uymayan ve bilimsel olmayan değerlendirmelerin önüne geçmeye çalışmadır.
Makale verilerinin yayınlanıncaya kadar korunmasını sağlamalıdır.
Etik kurul raporu gerektiren ancak ibraz edilmeyen ve yöntem kısmında belirtilmeyen makaleleri reddetmelidir.
Yayıncı
Kamu yararını gözeten ve kâr amacı gütmeyen yayıncı bilimsel etik kuralları benimser ve editör, hakem, yazar ve okuyucuların etik kurallara uymasını bekler.
Yayıncı makalenin yayınlanıp yayınlanmaması kararının editörün sorumluluğunda olduğunu kabul eder. Ayrıca yukarıda bahsedilen tüm etik kurallar dahilinde hareket eder.
Okuyucuların tüm dergi sayılarına ve ilgili makalelere ücretsiz erişimini sağlar.
Sahip olduğu iletişim gücünü sadece hedef kitlesini bilgilendirmek için kullanır.
Yayınlanmış her makalenin geçmişten günümüze arşivlenmesini ve erişilebilmesini sağlar.
The Journal of Turkish Phytopathology yayın sürecinde herhangi bir ücret talep etmemektedir.